I received an email today from a good mate, who just happens to be a teacher... I had to share it. The red comments are what I sent back. Here we go... From a teacher that knows what he's talking about...! <Bugger me - That's one for the trade descriptions> Now I know you haven't sent me this one!<You've only just dared> <name removed to protect the gullible> -------------------- Subject: Teachers Aren't you sick of those highly paid teachers? <YES>Their hefty salaries are driving up taxes, and they only work nine or ten months of the year!<That's heavily exagerated !> It's time we put things into perspective and pay them for what they do<Bugger all!>... babysit! <That infers a degree of intelligence!> We can get babysitters for less than the minimum wage. That’s right.<Babysitters normally do periods of 4 hours for £30 which shows they are more intelligent than teachers and deserve the £7.50/hour rate> We would give them £3 an hour and only the hours they worked, not any of that silly planning time.<They go to house, they listen to music or watch TV and they use the householders food and drink - Paid for by the householder or (let's call them, the employer)> That would be one day (7:45am to 4:00pm, with 45 minutes off for lunch).<Correction - that would be about 3 or 4 hours in front of the child, 3 hours sitting drinking coffee and over an hour plus for lunch> Each parent should pay £19.50 a day for these teachers to babysit their children.<That actually is £2.36 per hour for 8.25 hours. Babysitters normally work from 19:00-11:00 for at least £30 or £7.50 per hour> Now, how many do they teach at any one time… maybe 30? <How many families do you know that have 30 kids in the family? The average is now only 1.8 children per household.> So that’s £19.50 x 30 = £585 a day.<So what you're really saying is £2.36 x 1.8= £4.25 per day> However, remember they only work 180 days a year! <Which is a direct contradiction to the 9 or 10 month estimate you gave earlier>We're not going to pay them for any vacations!<It's cheaper to pay them for the work they do> Lets see… that’s £585 x 180 = £105,300 a year. (Hold on… my calculator must need new batteries!!)<Maybe your batteries need a new calculator - I make it £4.25 x 180=£765> What about those special teachers and the ones with Masters degrees? Well, we could pay them minimum wage just to be fair, £5.52 an hour.<So there's different levels of watching a sleeping child?> That would be £5.52 x 6.5 hours x 30 children x 180 days = £193,752 per year.<Or as it really is... £2.36 x 1.8 children x 4 hours x 180 days= £3058.56> <Feckin' Socialists> Wait a minute, there’s something wrong here! <There sure is... someone has a higher than normal opinion of the job they do> Make a teacher smile. Send this to someone who appreciates teachers!<I already have - several bulletin boards including one where we are both members - LAUGH THAT ONE OFF!> (Average teacher salary £21,000/180 day = £116.66 per day/30 students = £3.88/6.5 hours = 59p per hour per student. A very inexpensive babysitter, and they even educate your kids!<Despite a 33% chance in exams with multiple choice questions - 70% still fail> Now we know what we should be doing ..... hehehe ) <Yeah.... Babysitting!> Right class.... discuss the problem Just for the record I am also a qualified teacher.